Foto: Marcel van Hoorn.

Job van den Hurk (1985) is neurowetenschapper. Op dit moment is hij wetenschappelijk directeur van imaging center Scannexus in Maastricht, assistant professor in cognitieve neurowetenschappen aan Maastricht University, en presentator van het televisieprogramma Brainstorm op ZAPP.

Na een bachelor psychologie en een master in de cognitieve neurowetenschappen promoveerde hij aan Maastricht University op de vraag hoe conceptuele kennis en visuele informatie op neuraal niveau geïntegreerd worden. Vervolgens werkte hij drie jaar lang aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar hij onderzoek deed naar hoe visuele hersengebieden georganiseerd zijn bij mensen die vanaf hun geboorte blind zijn. Hierbij maakte hij gebruik van functionele en structurele MRI, alsmede van wiskundige modellen uit de kunstmatige intelligentie om deze processen nader te bekijken.

Job is mede-oprichter en hoofdredacteur van het meermaals bekroonde wetenschappelijke platform BrainMatters, dat naast een drukbezochte website ook een interactieve app heeft ontwikkeld om hersenwetenschap toegankelijk te maken voor iedereen die een fascinatie heeft voor het brein.

Job verscheen verschillende keren in radio- en televisieprogramma’s, zoals Galileo, Het Klokhuis en Willem Wever. Daarnaast schrijft hij regelmatig artikels voor de website Kaf en geeft hij lezingen over hersenen en wetenschap op internationale conferenties, in wetenschapscafé’s, musea en op scholen.

In zijn vrije tijd mag Job graag gitaar spelen, (wetenschappelijke) boeken lezen, programmeren en sporten.

Curriculum Vitae.